Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

FlorInScan - Test pentru evaluarea cantitativa a compozitiei florei intestinale

Publicat la data de 04-01-2019

TESTUL DE EVALUARE A MICROBIOTEI FLORINSCAN 

Microbiota intestinala are rol de aparare directa împotriva agentilor patogeni, în întarirea sistemului imunitar si producerea de anticorpi la nivelul acestuia, precum si în metabolizarea unor compusi nedigerabili din alimente.

Intestinul gazduieste cea mai mare parte a sistemului imunitar, peste 80% dintre reactiile de aparare ale organismului fiind generate aici. Acesta asigura o bariera aproape invincibila pentru bacterii, virusuri si alti agenti patogeni, precum si pentru proteinele nedigerate din alimente. Cu conditia sa fie integru.

Daca peretele intestinului este deteriorat (intestin permeabil), bacteriile, toxinele si chiar resturile nedigerate de alimente ajung în sânge si provoaca reactii inflamatorii si alergice, cum ar fi migrenele, iritatii intestinale, eczeme, oboseala cronica, alergii alimentare, artrita reumatoida si multe altele. Daca inflamatia persista, pot aparea chiar reactii autoimune.

Una dintre cauzele principale ale deteriorarii intestinului este si dezechilibrul microbiotei. Alte cauze ale sunt alergiile alimentare întârziate, infectiile, micozele, abuzul de droguri, stresul sau exercitiile fizice excesive.

Cum se analizeaza flora intestinala?

FlorInScan este un test de secventiere ADN pentru evaluarea cantitativa a compozitiei florei intestinale ale carui rezultate pot contribui semnificativ la stabilirea cauzei diverselor boli si la configurarea unor tratamente personalizate implementate concomitent cu o dieta alimentara conceputa pe baza rezultatelor unui test de dozare a anticorpilor IgG (markeri ai inflamatiei cronice). În plus, analizarea exhaustiva a microflorei intestinale permite optimizarea tratamentelor cu pre- si probiotice.

FlorInScan este un test din scaun care include:

  • analiza cantitativa a 24 grupuri/specii de bacterii relevante clinic din flora aeroba, anaeroba, precum si fungi;
  • detectarea sângerarilor oculte din scaun;
  • proba de digestie;
  • dozarea elastazei pancreatice.

FlorInScan Plus este un test din scaun care include:

  • analiza cantitativa a 24 grupuri/specii de bacterii relevante clinic din flora aeroba, anaeroba, precum si fungi;
  • detectarea sângerarilor oculte din scaun;
  • proba de digestie;
  • dozarea elastazei pancreatice;
  • suplimentar : dozare IgA secretor, calprotectina si α-1-antitripsin?.

Când se recomanda analiza FlorInScan?

  • boli gastrointestinale;
  • alergii (alimentare);
  • sensibilitate la infectii;
  • diabet de tip 2;
  • boli ale pielii;
  • boli autoimune.

Care este procedura pentru testul FlorInScan

Pacientul va face o programare pentru recoltare la Callcenter 021 9901. Va putea ridica kitul de recoltare de la sediul clinicii (Arcul de Triumf sau Panduri, precum si de la sediul Laboratorului central), unde pacientul va primi instructiuni conform ghidului de recoltare. Este necesar ca recoltarea probei de scaun sa fie realizata pana la ora 11 si imediat dupa recoltare proba trebuie adusa la clinica sau Laboratorul central in zilele de luni si marti. Rezultatele analizei se vor primi maxim 21 zile lucratoare.

Nu se recomanda niciun fel de modificari de dieta inainte de recoltare.

In cazul in care pacientul urmeaza tratament cu probiotice si/sau enzime digestive este recomandat sa intrerupa tratamentul cu cel putin 1 luna inainte de testare.

Rezultate si interpretare

Analiza FlorInScan se realizeaza în cadrul Laboratorelor Reunis Luxembrug, o companie cu o experienta de peste 50 de în domeniul medical. Pacientul/medicul primeste un raport detaliat, in limba engleza, rezultatele fiind reprezentate si grafic pentru o mai buna vizualizare. Raportul cuprinde, pe lânga interpretarea detaliata a rezultatelor, recomandari cu privire la alte investigatii de diagnostic si posibile tratamente.

FlorIn Scan - Analiza cantitativa a microflorei din scaun

FlorIn Scan Plus - Analiza cantitativa a microflorei din scaun, Calprotectina, IgA secretor, Alfa-Antitripsina