Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Microscopia confocala - diagnosticarea precoce si neinvaziva a oricarei leziuni la nivelul pielii este acum posibila!

Publicat la data de 18-08-2020

Diagnosticarea precoce si neinvaziva a oricarei leziuni la nivelul pielii este acum posibila!

Microscopia confocala de reflectanta in vivo (biopsia optica) – rapida, fara incizii, fara cicatrici si fara durere este acum disponibila in Centrul Medical Panduri, Clinica Arcul de Triumf

Microscopul confocal VivaScope 1500 Gen4 permite medicului dermatolog sa utilizeze o metoda de examinare inovativa, neinvaziva si nedureroasa pentru a diagnostica multiple boli de piele.

Care sunt avantajele biopsiei optice?

  • Diagnostic rapid si complet nedureros, astfel incat medicul dermatolog poate face recomandarile necesare imediat. Utilizand aceasta metoda, de multe ori poate fi evitata o biopsie cutanata clasica, care poate lasa cicatrici.
  • Acuratetea demonstrata pe parcursul mai multor ani prin numeroase studii medicale nationale si internationale (unele publicate chiar de catre medicii nostri dermatologi).
  • Nu necesita agenti de contrast, permitand generarea rapida si neinvaziva de imagini de rezolutie inalta. Diferitele elemente structurale ale pielii (celule, melanina, colagen, etc) reflecta lumina (inapoi inspre dispozitiv) in proportii diferite, aparatul generand o imagine a acestor reflexii. Datorita constructiei speciale a dispozitivului, medicul dermatolog vede in aceste imagini, care sunt afisate pe un monitor in timp real, celulele individuale si structura tesuturilor.

Ce putem examina prin biopsia optica?

In dermatologie, microscopia confocala de reflectanta (biopsia optica) este utilizata pentru:

  • examinarile preventive (screening)
  • diagnosticarea si monitorizarea tratamentului in: cancere de piele, leziunili pigmentare (lentigo solar, keratoze seboreice, etc), infectii cutanate si ale anexelor (virale, bacteriene, fungice - inclusiv intertrigo si onicomicoze, parazitare - rozacee, scabie, etc)
  • diagnosticarea afectiunilor manifestate prin caderea parului (alopecie androgenica, alopecia areata, alopecii cicatriciale - lichen plano-pilar, lupus, etc)
  • diagnosticarea si monitorizarea tratamentului tulburarilor de pigmentare (melasma, vitiligo, etc)
  • supravegherea vindecarii ranilor, aprecierea evolutiei cicatricelor sub tratament,
  • determinarea profunzimii arsurilor cutanate
  • monitorizarea efectelor tratamentelor dermato-estetice si cosmetice

Datorita posibilitatii unei examinari neinvazive si extrem de rapide, aplicatiile acestei tehnologii se inmultesc permanent.

Medicii dermatologi care practica biopsia optica in Clinica Arcul de Triumf, Dr. Mihai Lupu si Dr. Vlad Voiculescu, detin expertiza pentru diagnostic precis chiar si in zone de piele dificil de examinat., ca urmare a numeroase cursuri de specializare in acest domeniu, si a sute de examinari realizate  pentru diverse afectiuni cutanate.