Accesare Pacient Accesare Medic
Rezultate Online

Programari
021 9901

Nou - Test alergologic ALEX –MADx (ALEX ®)

Publicat la data de 20-11-2018

Test alergologic ALEX –MADx (ALEX ®)

ALEX ® reprezinta noua generatie de teste de sange pentru diagnosticul alergiilor de tip I.

Cu un panel de alergeni care cuprinde peste 280 alergeni (peste 150 de extracte de alergeni si peste 100 de alergeni moleculari) - ALEX ® acopera peste 99% din diagnosticul alergologic de rutina.

Lista de alergeni cuprinde polenuri, fungi, mucegaiuri, acarieni, insecte, veninuri de albina/viespe, diverse alimente, alergeni de origine animala (proveniti de la animale de companie sau de ferma), alergeni de origine vegetala (latex, ficus, hamei).

Analiza medicala de sange utila pentru identificarea alergiilor alimentare si respiratorii, se realizeaza prin metoda ELISA multiplex, care permite masurarea IgE specific fata de o serie de extracte de alergeni si alergeni moleculari.

Pe langa extractele de alergeni întregi, testul de sange utilizeaza si alergeni moleculari - componente alergenice obtinute fie din surse naturale (native), fie prin procese biotehnologice (recombinate), reprezentand parti din extractul de alergen capabile sa induca reactii alergice. 

Protocolul de testare ALEX® integreaza un inhibitor puternic al determinantilor de carbohidrati reactivi (CCD) în timpul incubarii serice, ceea ce va clarifica rezultatele IgE specifice. Acest lucru reduce dificultatile la interpretarea rezultatelor pentru pacientii CCD pozitivi si creste specificitatea rezultatelor testarii.

Durata rezultatului - 7 zile lucratoare